Günümüzde Biyomühendislik' Konulu Etkinlik Gerçekleştirildi

26.04.2016

Günümüzdeki hızlı gelişmeler, 21. yüzyılda,  Biyomühendisliğin insanlığın hızlı sosyoekonomik gelişimi için anahtar olmasını sağlamıştır. Biyomühendislik alanındaki hızlı ilerlemeler sayesinde ilaç endüstrisinden kimyaya, çevreden gıda endüstrisine, birçok endüstri alanında Biyomühendislik yöntemleri kullanılmakta, yeni yöntemler geliştirilmekte ve bu yöntemlerle yeni ürünler elde edilmektedir. Biyomühendisliğin önemini ve günümüzdeki yerini değerlendirmek amacıyla, Üniversitemizin 10. Yıl etkinlikleri kapsamında 21.04.2016 tarihinde Biyomühendislik Bölümü tarafından “Günümüzde Biyomühendislik” Kongresi düzenlemiştir.

Kongrede, Prof. Dr. Güleren ALSANCAK, “Yüksek Performans Sıvı Kromatografisinin Önemi”;  Doç. Dr. Selçuk ÇÖMLEKÇİ, “Tıpta ve Biyolojide Mühendislik IEEE EMBS Turkish Chapter”, Doç. Dr. Özlem COŞKUN, “Tıp ile Mühendisliğin Ortak Paydası-Biyomedikal Mühendisliği” ve Yrd. Doç. Dr. Aytül SOFU, “Biyopolimerler ve Sağlık Alanındaki Uygulamaları” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Program sonunda, Prof. Dr. Güleren ALSANCAK, Doç. Dr. Selçuk ÇÖMLEKÇİ, Doç. Dr. Özlem COŞKUN ve Yrd. Doç. Dr. Aytül SOFU’ya, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Gürkan KAYA, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf YILMAZ, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birten ÇAKMAKLI ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi  Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hale SEÇİLMİŞ CANBAY tarafından Üniversitemiz anmalığı ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

• Rektör Dalgar’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı | 22.04.2024
  • Mazeret Ara Sınavlarına Başvurular Hakkında Duyuru | 22.04.2024