Rektörümüz Uluslararası Eğitim Gören Öğrencilerimiz İle Buluştu

26.04.2016

Üniversitemiz bünyesinde eğitim gören Uluslararası öğrenciler Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ ile öğle yemeğinde buluştu.

Avşar han yemek salonunda verilen yemeğe, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Durmuş ACAR, Prof. Dr. Mehmet KARACA, Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ, Eğitim Fakültesi Dekanımız ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörümüz  Prof. Dr. Sibel KARAKELLE, Doç. Dr. Dursun KÖSE ve Uluslararası eğitim alan öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ ile buluşan öğrenciler ilk olarak tek tek kendilerini tanıttılar. 26 ülkeden 139 öğrencinin eğitim gördüğü üniversitemizde Fen Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, İktisadi Bilimler Fakültesi, Sağlık Yüksek Okulu gibi fakültelerde lisans ve yüksek lisans eğitimi aldıklarını ifade ettiler.

Yemekte konuşan Rektörümüz Prof. Dr. KORKMAZ; “Üniversitemizde daha fazla yabancı misafir öğrenci eğitim öğretimde kabul etmek istiyoruz. Bir başka ülkede, bir başka yerde eğitim almak kolay değil. Bir sürü sıkıntılar yaşıyorsunuz, bunların bir kısmı iletişim ile ilgili sıkıntılar oluyor. Doğal olarak dil problem oluyor. Dil eğitimi alıp geliyorsunuz ama, eğitim aldığınız alana göre bazen yeterli oluyor, bazen yeterli olmuyor. Daha da önemlisi başka bir yerde ailenizden uzakta eğitim almanın daha farklı güçlükleri de var. Sosyal güçlükleri var, ekonomik güçlükleri var. Bunları iyi yönetmek gerekiyor. Problem ne olursa olsun gerek ben, gerekse rektör yardımcılarım, danışmanlarım, dış ilişkilerde nitelikli arkadaşlarımız da var bu sorunlarınızla doğrudan ilgilenip çözüm üretmeye çalışılacağız. Sizler bizim için hem öğrencimiz, hem de misafirimizsiniz. Sizlerin sorunlarını sıkıntılarını ilk önce bizlerin bilmesi gerekir.  Bizim sizden arzumuz hem şehir açısından, hem de üniversite açısından sizin asli yeriniz idari yeriniz burası problemlerinizi ilk önce bizim bilmemiz gerekiyor. Önümüzdeki yılda daha çok misafir öğrenciye eğitim öğretim vermek istiyoruz. Bugün burada olamayan arkadaşlarınız var, onlara da burada konuştuklarımızı iletmenizi istiyorum. Sizlerle burada olmaktan çok mutluyum” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ın konuşmasından sonra söz alan Abdifatah BASHİ isimli bir öğrenci arkadaşlarıyla daha önce görüştüğünü söyledi ve onların sıkıntılarından bahsetti. Burdur’u ve çevreyi çok tanımadıklarını, onun için geziler düzenlenmesini, okulda okuyan bütün yabancı öğrencilerin birbirleriyle tanışma ve kaynaşmaları açısından bir etkinlik yapılmasını istedi. Ve yabancı öğrencilerin ekonomik sıkıntı çektiğini, ama çalışmaları için yasal düzenleme olmadığını, gerekirse üniversitede kısmi zamanlı çalışmak istediklerini dile getirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ da öğrencilerin isteklerini tek tek not alarak çözüm bulma yönünde çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

• Rektör Dalgar'ın Kurumsal Akreditasyon ile ilgili Açıklaması | 25.04.2024