Üniversitemizde İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Eğitimler Gerçekleştirildi

21.04.2016

Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü öncülüğünde, Burdur Gelişim Enstitüsü ev sahipliğinde ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğretim elemanlarının iş birliği ile MAKÜ personeline “Arama, Kurtarma ve Tahliye Eğitimi” ve “Yangınla Mücadele Eğitimi” verildi.

İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak iki ana oturum altında verilen eğitimlerin ilki olan Arama, Kurtarma ve Tahliye Eğitimi, Burdur Gelişim Enstitüsü toplantı salonunda 09:00 – 13:00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Eğitimin içeriğini oluşturan ve açılış konuşmasını yapan Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat A. KUŞ, Üniversitemizin böylesine hayati önem arz eden konularda MAKÜ personeline yönelik başlattığı eğitim faaliyetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirirdi. Ayrıca Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü olarak bu eğitimleri, sadece yönetmeliklerde yazanları yerine getirme görevi olarak görmediklerini, acil durumlarla, afetlerle mücadeleyi memleket meselesi olarak gördüklerini belirtti. İlgili eğitimlerin konuşmacısı ve eğitimcisi Öğr. Gör. Aysun GÜZEL, ilk oturumda risk değerlendirmesi, zarar azaltma, tehlike avı, acil durumlarda doğru davranış şekilleri, acil durumlar sırası ve sonrası tahliye uygulamaları, acil durumlarda triyaj eğitimi gibi birçok başlıktan oluşan doyurucu bir sunum gerçekleştirdi. Öğr. Gör. Aysun GÜZEL’in sunumunda verdiği bazı detaylar, eş zamanlı olarak aynı bölüm öğrencileri tarafından katılımcılara canlandırma yoluyla da gösterildi.

“Yangınla Mücadele Eğitimi” ise saat 13:30 -16:00 saatleri arasında Sağlık Bilimleri Fakültesi binası ile bahçesinde teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Eğitimin bu aşamasında Öğr. Gör. Aysun GÜZEL, Yangın öncesi alınması gereken tedbirler, yangını başlatan sebepler, yangın söndürme prensipleri ve yangın sırasında doğru davranış şekilleri başlıklarından oluşan sunumunu gerçekleştirdi ve katılımcı personeli Yüksekokul bahçesinde uygulamalı eğitime davet etti. Dış ortamda devam eden Yangınla Mücadele Eğitimine Burdur İtfaiye Müdürlüğü’nden gelen uzman ekip katkıda bulundu. Ayrıca eğitime katılan MAKÜ personeline yangın tüpü kullanma uygulaması da yaptırılarak öğrendiklerini kullanma fırsatı sunuldu.

Eğitimlerin sonunda katılımcılar, böylesine bir faaliyetin parçası olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, eğitimler nedeniyle aldıkları sorumluluğun bilincinde olduklarını ifade ettiler.

• Rektör Dalgar'ın Kurumsal Akreditasyon ile ilgili Açıklaması | 25.04.2024