“Damla Projesi” Öğrencileri, Rektörümüzle Bir Araya Geldi

19.04.2016

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Damla Projesi” kapsamında 12’si Türk 28’i yabancı olmak üzere toplam 40 öğrenci, Burdur ve Isparta’da çeşitli ziyaretlerde bulunarak, yöre kültürünü ve halkını yakından tanıma fırsatı buluyor.

Bu kapsamda Üniversitemizi de ziyaret eden öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin AYVAZOĞLU ve Burdur Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet SANCAR ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ ile bir araya geldiler.

Üniversitemiz Senato Odası’nda gerçekleştirilen ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Çin, Suriye, Cezayir, Tacikistan, Bangladeş, Çad, Doğu Türkistan, Etiyopya, Filistin, Filipinler, Irak, Mısır, Somali, Yemen’den gelen öğrencilerle tek tek tanıştı.

Burdur’u ve Burdurluları çok sevdiklerini belirten öğrenciler de kendilerini tanıtarak “Damla Projesi” ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Kendilerini üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz, öğrencilerin çok anlamlı bir projede yer aldıklarına vurgu yaparak projenin amacına ulaşması temennisinde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sosyal sorumluluk projelerinden biri olan  "Damla Projesi" kapsamında öğrenciler 15-24 Nisan tarihlerinde Burdur ve Isparta’da huzurevi ve rehabilitasyon merkezini ziyaret ediyor, kırsal bölgelerde bulunan okullardaki öğrenciler ile de bir araya geliyor.

40 üniversite öğrencisinin katıldığı proje gençlerin aile ya da yakın çevre dışındaki bireylerin yaşam kalitesinin artırılması için toplumsal girişime destek olmaları amacıyla 10 gün sürecek.

Burdur programı sonrasında Isparta’da devam edecek olan projeye katılan gençler, Isparta’da da çeşitli gönüllü faaliyetlerde bulunacaklar.