.

Üniversitemiz Bir İlki Daha Gerçekleştirdi

23.11.2015

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi, Sağlık Bilimleri Ensitüsü’ne bağlı Lisansüstü programlarını, ilk defa, "Lisansüstü (Yüksek Lisans ve Doktora) Ortak Derece Programı Protokolü Çalıştayı” kapsamında 72.000 öğretim elemanı ve 1. 700.000 öğrencisi ile İran’ın en büyük üniversitesi olan İslamik Azad Üniversitesi ile gerçekleştirdi.

Bu kapsamda, İki gün süren çalıştayın ilk gününde, açılış programı ve üniversite tanıtım ziyaretleri yer aldı. Açılış programına, Rektörümüz Prof. Dr. Adem Korkmaz, İslamik Azad Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahareh Mirsardoo, İslamik Azad Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim Üyesi  ve Uluslararası İlişkilerden sorumlu yardımcısı Prof. Dr. Keivan Jamshidi, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Maryam Maleknejad, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar, Prof. Dr. Mehmet Karaca, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Doğa Temizsoylu,  Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şima Şahinduran, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Sibel Karakelle,  Veteriner Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri katıldılar.

Açılış programında, Ferzan Şahinduran’ın seslendirdiği İranlı besteci Javad MaroufiJila and Khabhaye Talaii adlı piyano eserleri dinleyiciler tarafından takdir ve  ilgi ile izlendi. Ardından, Eğitim Fakültesi  Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitim Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Gökhan Çağırgan, Öğrencileri  Hayrettin Berge ve Cihan Balcıoğlu yöremize özgü eserleri sundu. Geleneksel halk çalgılarımızdan Bağlama, Kaval ve Bendir ile seslendirilen Türkülerimiz  ve sürpriz olarak programda yer alan İran Halk Türküsü de konuklarımız ve izleyiciler tarafından yoğun alkış aldı.

Açılış programında yer alan müzik dinletileri ve üniversitemiz tanıtım videosunun ardından Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Doğa Temizsoylu’nun konuşması yer aldı. Prof. Dr. Temizsoylu katılımcalara, Enstitü’nün  tarihçesi, işleyişi, programları hakkında genel bilgiler sunarak Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi  Veteriner Fakültesi ve İslamik Azad Üniversitesi Veteriner Fakültesi arasında gerçekleşecek olan “Yüksek Lisans ve Doktora Ortak Derece Programı Protokolü”nün kapsamı hakkında bilgiler verdi. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner, bulunduğumuz çağın Yüksek Öğretim Kurumlarının topluma çok yönlü ve üzerinde özenle çalışılmış uluslararası eğitim program önerilerini sunması gerektiğini, çalıştayın bu açıdan önem arz ettiğini, bu tür çalışmaların artmasının yapıcı ve yenilikçi niteliğin artması sonucunu da beraberinde getireceğini belirtti.

Rektörümüz, Prof. Dr. Adem Korkmaz konuşmasında, Üniversitemizin bölgemize,  ülkemize ve bilim dünyasına katkı sağlamak amacı ile uluslararası üniversitelere kapısının her zaman açık olduğunu, bu kapsamda, yenilikçi uygulamalara giderek uluslararası performanslarımızı ve vizyonumuzu geliştireceğimizi, bulunduğumuz coğrafyadaki  ülkelerle üniversitemiz aracılığı ile bir gönül bağı da oluşturma vizyonu kapsamında, ileride Burdur’un bir eğitim şehri olmasının yanı sıra uluslararası üniversite bölgesi de olmasını hayal ettiğini  vurguladı.  Açılış programı, Prof. Dr. Keivan Jamshidi’nin İslamik Azad Üniversitesi’ni tanıtımı ve Rektör Prof. Dr. Tahareh Mirsardoo’nun konuşması ile son buldu. Rektör Prof. Dr. Mirsardoo küreselleşen dünyada, yükseköğretimin giderek ülkelere özgü bir etkinlik olmaktan çıktığını ve  küresel bir etkinlik haline geldiğini belirterek bu kapsamda, tarihi ve kültürel geçmişi açısından gönül bağı olan iki ülke üniversitelerinin kapılarını ve imkanlarını birbirine açmış olmasını görmekten duyduğu memnuniyeti vurguladı.

Programın ikinci gününde, protokol çalıştayı yer aldı. Çalıştaya İran İslamik Azad Üniversitesi heyetinin yanı sıra Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Afşin Köker, Yrd. Doç. Dr. Zafer Özyıldız; Sağlık Bilimleri Enstitütüsü Müdürü Prof. Dr. Doğa Temizsoylu, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Metin Koray Albay, Yrd. Doç. Dr. Hıdır Gümüş; Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlem Özmen, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı, Prof. Dr. Şima Şahin Duran, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Sibel Karakelle, Pataloji Anabilim Dalı Arş. Gör. Nilay Serpin, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Arş. Gör. Sarp Sevgisunar katıldılar. Protokol çalıştayında,  her iki ülke halkının tarihten gelen ve halen devam eden mevcut kültürel ve kardeşlik ilişkilerinin arttırılmasıyla birlikte, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve İslamik Azad Üniversitesi arasında Lisansüstü eğitim-öğretim işbirliğinin de her iki ülkede hayat bulması hedeflendi. Bu kapsamda protokol maddeleri değerlendirilerek katılımcıların onayına sunuldu. Çalıştay sonunda, Araştırma Görevlileri programın işleyişi hususundaki konulara ilişkin sorularını paylaştılar.

Çalıştayın yanı sıra, Üniversitemiz Veteriner Fakültesi , Hayvan Hastahanesi, Çiftlik, Merkez Araştırma Laboratuvarı , Avşar Han, Spor Merkezi ve Ağlasunda bulunan, yöremizin büyük değerlerinden biri olan, “Değirmen” ziyaretleri de gerçekleştirildi.

Programın sonunda İslamik Azad Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahareh Mirsardoo Üniversitemizin misarfirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İki üniversite arasındaki projelerin büyüyerek devam edeceğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Adem Korkmaz ise kendilerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek Üniversitemiz anmalığını ve hatıralıklarını konuklarımıza takdim etti.


Görseller

DUYURULAR

  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Ramazan Bayramı Mesajı | 09.04.2024
  • Acı Kaybımız... | 01.04.2024
  • MAKÜ Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması | 29.03.2024
  • Acı Kaybımız.. | 25.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın 18 Mart Mesajı | 18.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Üniversitemizin Kuruluşunun 18. Yıldönümü Mesajı | 17.03.2024
  • Acı Kaybımız... | 16.02.2024
  • Güney Kariyer Fuarına Gidiyoruz! | 06.02.2024