Rektörlük Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi

15.05.2015

Üniversitemiz Rektörlük makamında düzenlenen Rektörlük devir teslim töreni, 15 Mayıs 2015 Cuma günü saat:17.00’da gerçekleştirildi. Üniversitemiz Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ın cübbesini Prof. Dr. Mustafa SAATCI giydirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ, yaptığı hizmetlerden dolayı Prof. Dr. Mustafa SAATCI’ya çiçek verdiler.

Devir teslim töreni sonrasında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlük seçim sürecinin bugün itibariyle tamamlandığını belirterek “Üniversitemiz bugünden itibaren kaldığı yerden çalışmalara tüm hızıyla devam edecektir. Bu süreci kendi adıma oldukça nazik ve naif bir şekilde sürdürdüğüme inanıyorum. Yapacağımız en ufak bir hatanın Burdur’umuz ve Üniversitemiz için olumsuz bir anlamı olacağı için oldukça dikkatli bir seçim süreci yürüttüğümüzü düşünüyoruz.  Artık hizmet dönemi başlamıştır. Daha önce yapılan hizmetlerin üzerine bizde kendi kabiliyet ve çabamız çerçevesinde yenilerini ekleme gayreti içerisinde olacağız. Üniversitemiz Burdur’umuz için oldukça önemli bir konuma ve Burdur ölçeğinde iller için üniversite hayati bir öneme sahiptir. Zira Üniversitenin oluşturmuş olduğu ekonomik ve sosyal hareketlilik şehrin her alanında bir etkileşime neden olma potansiyeline sahiptir. Bu nedenle hükümetimiz her ilde bir üniversite projesi başlatmış ve Burdur da bu proje dâhilinde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ne kavuşmuştur. Önümüzdeki 4 yıl boyunca Üniversitenin kurumsal yapılanmasının tamamlanması, fiziksel, teknik ve insan kaynağı altyapısının bitirilmesi konusunda yoğun çaba sarf edeceğiz. Şehrin gelişimi ile ilgili üniversitenin içinde bulunduğu akademik ve bilimsel gücü şehrin her alanına yöneltme misyonunu özel bir misyon olarak yüklemiş bulunmaktayım. Elbette bu misyon çerçevesinde hareket ederken kendinizin güçlü olması gerekmektedir. Üniversite insan kaynağı, teknik ve fiziksel altyapı olarak güçlü olursa ancak dış çevreye, şehre ve bölgeye faydası olabilir. Zayıf bir üniversitenin şehre bir faydası olmaz. Bu yüzden akademinin ruhunun birbiriyle iyi örtüşmesi, üniversite kurumsal kimliğini sahiplenmiş akademik bir altyapının olması ve bu akademik altyapının bilimsel anlamda niteliğinin oldukça yetkin olması lazım. Bu anlamda anlayış olarak da Üniversitemizdeki yapacağımız her türlü stratejik hamlelerde yapacağımız birincil bakış açımızın nitelik temelli bir yaklaşım olacağı, hukuka uygun yaklaşımlar sergileyeceğimizi herkesin bilmesi gerekiyor. Bu anlamda Üniversitemiz ve şehrimiz için önemli bir noktaya gelmesi adına hepinize saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ın konuşmasının ardından tören sona erdi.