MAKÜ’de ‘Hemşirelik Haftası’ Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

13.05.2015

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen, "Hemşirelik Haftası Kutlamaları" programları kapsamında Üniversitemiz Konferans ve Sergi Salonu’nda ‘Çocuk Gözüyle Hemşire’ isimli resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Resim sergisinin açılışını Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa SAATCI gerçekleştirdi. Rektörümüz, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şükrü GÜLAY ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emine Hilal ŞENER ile birlikte çocukların hazırlamış olduğu resim sergisini gezdiler.

Resim sergisinin ardından Hemşirelik Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Öğr. Gör. Dr. Fatma Selcan KUŞ koordinatörlüğünde hazırlanan Çocuk Tiyatrosu gerçekleştirildi. Tiyatro gösterisinde okul öncesi eğitimi alan çocuklara temizlik konusunda bilgiler veren oyunlar oynandı.

"Hemşirelik Haftası Kutlamaları" programları kapsamındaki etkinliklerin ikinci bölümünde ise Üniversitemiz Konferans ve Sergi Salonu’nda Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin sergiledikleri tiyatro gösterisi ile şiir ve müzik dinletisi izleyicilerden tam not aldı.