MAKÜ’de Dünya Veteriner Hekimler Günü Etkinlikleri Devam Ediyor

30.04.2015

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi tarafından Dünya Veteriner Hekimler Günü etkinlikleri çerçevesinde “Ülkemiz Büyükbaş Hayvancılığının Geleceği ve Veteriner Hekimlik Mesleği” konulu panele Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan BATMAZ ve Ege-Vet Genel Müdürü Dr. Tahir S. YAVUZ'un konuşmacı olarak katıldılar.

Veteriner Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen Panele Belediye Başkanı Ali Orkun ERCENGİZ, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kazım ÜSTÜNER, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Halil İbrahim GÖKCE, Prof. Dr. İbrahim TAŞAL, Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet KALE, çeşitli sivil ve kamu kurum/kuruluşların temsilcileri,  Öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldılar.

Panelin açılış konuşmasını yapan Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kazım ÜSTÜNER, Veteriner Hekimler Odası olarak kapılarının tüm öğrencilere açık olduğunu ifade etti. ÜSTÜNER, Veteriner hekimlik mesleğinin hayvanların evcilleştirmesi tarihine kadar uzanan, çok geçmişi olan bir meslek olduğunun altını çizdi.

Veteriner mesleğinin içeriğinden bahseden Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet KALE, “Son yıllarda mesleğimiz Veteriner Fakültesi mezunlarının devlet atamaları sayesinde en parlak dönemini yaşamaktadır” dedi.

Veteriner hekimliğin geçmişine değinen Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan BATMAZ, “Bugün günümüzde at hekimliği, klinik hekimliği ve sürü hekimliğinin önemini her zaman koruduğunu ve en çok istihdamın yapıldığı alanlardan biri olduğunu” belirtti.

Ege-Vet Genel Müdürü Dr. Tahir S. YAVUZ Süt sığırcılığı ve yetiştiriciliği konusunda ulusal ve uluslararası yaşamış olduğu deneyimler hakkında bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Dr. Tahir S. YAVUZ’a Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet KALE, Prof. Dr. Hasan BATMAZ’a ise Rektör yardımcısı Prof. Dr. İbrahim TAŞAL hediye ve anmalıklarını taktim etti.