"100 Yıllık Yalan: Sözde Ermeni Soykırımı" Konulu Konferans Gerçekleştirildi

29.04.2015

Üniversitemiz Tarih, Bilim ve Ekonomi Topluluğu tarafından düzenlenen, Akademisyen Yazar Prof. Dr. Hanım HALİLOVA'nın konuşmacı olarak katıldığı "100 Yıllık Yalan: Sözde Ermeni Soykırımı" konulu konferans MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan konferansa, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa SAATCI,  Vali Yardımcıları Hayri SANDIKÇI, Ali Nazım BALCIOĞLU, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Okutman İlker AKDAĞ, “Her yıl ısrarla Türkiye’nin önüne konan asılsız Ermeni iddiaları yine sahnelenmeye başlamıştır. Dışardan yapılan tahrik ve dayatmalar içeride dış güçlerin taşeronluğunu üstlenen bazı kendini bilmez taraflarında tekrar gündeme getirdiğini görmekteyiz. Son günlerde başlatılan özür kampanyaları da bu çırpınışın sonuçlarındandır. Bir katliam yada bir soykırım arıyorsak o zaman 106’sı kadın, 83’ü çocuk, 70’den fazla yaşlının bulunduğu, 613 Azeri Türkünün gözleri oyularak, hamile kadınlara tecavüz edilerek, çocuklar yakılarak dehşetin katliama dönüştüğü Türk’ün öz yurdu olan Karabağ bakılmalıdır” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Üniversitemiz Tarih, Bilim ve Ekonomi Topluluğu tarafından hazırlanan şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Dinleti sonrası Konferansa konuşmacı olarak katılan Akademisyen Yazar Prof. Dr. Hanım HALİLOVA, “Hiçbir Türk soykırım yapmaz bu büyük bir yalandır. 20. Yüzyılın evrelerinde sözde soykırım diyen büyük devletler 20. Yüzyılın sonunda bütün dünya gözü önünde Hocalıda bir soykırım yapılmaktadır. Türkiye jeopolitik ve stratejik olarak Türk ve İslam Dünyasında tek lider devlettir. Bütün dünyanın ümidi Türkiye’dir” dedi.

Konuşmanın ardından Prof. Dr. Hanım HALİLOVA’ya Vali yardımcısı Hayri SANDIKÇI tarafından plaket taktim edildi.

• Rektör Dalgar'ın Kurumsal Akreditasyon ile ilgili Açıklaması | 25.04.2024