Öğretim Üyelerimize Uluslararası Ödül ve Taltif

28.04.2015

24 Nisan 2015 Cuma günü Bükreş’te Romanya Bilimler Akademisinde yapılan törende, Üniversitemiz öğretim üyelerinden Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan BABACAN ve Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zafer GÖLEN Romanya Bilimler Akademisi tarafından, tarih bilimine ve iki ülke arasında dostluk ve bilimsel işbirliğine yaptıkları katkılardan dolayı Romanya Bilimler Akademisi Altın Madalyası ile ödüllendirildiler. Her iki öğretim üyemiz aynı zamanda Romanya Bilimler Akademisi Mükemmeliyet Diplomasi ile de taltif edildiler.  Törende konuşan Akademi Başkanı General Profesör Dr. Vasile CÂNDEA, Türkiye ile dostluğa çok önem verdiğini ve her zaman Türklerden ve Türk Devleti’nden yakın ilgi ve alaka gördüğünü, bundan sonrada Türkiye ve Romanya’nın bölgede iki dost ülke olarak barışa ve dostluğa katkı yapmayı sürdüreceklerini vurguladı.  CÂNDEA, gerek Türk meslektaşları gerekse Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile gelecekte başka projelerde ortak çalışma arzusunu dile getirdi. Üniversitemiz öğretim üyeleri BABACAN ve GÖLEN de iki kurum arasında işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, gelecekte de bu işbirliğinin sürmesinin iki ülke bilim insanlarına katkı sağlayacağını ifade ettiler. Tören UBTAS Sempozyum dönem Başkanı Doç. Dr. Zafer GÖLEN’in üniversitemiz Güzel Sanatlar Bölümü Resim-iş Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Serdar TUNA tarafından hazırlanan Sagalossos temalı bir fotoğrafı Akademi Başkanı CÂNDEA ‘ya takdimi ile sona erdi.