MAKÜ’de ‘Kariyer Zirvesi’

27.03.2015

Üniversitemiz Mezunlarla İlişkiler ve Kariyer Planlama Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen  ‘Kariyer Zirvesi’, Üniversitemiz Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Üniversitemiz Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Program, açılış konuşması ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa SAATCI “Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi genç bir üniversite olmasına rağmen,  öğrencilerinin başarısı için onların, sadece bugününe değil, okul sonrası kariyerlerine de odaklanan ve tüm birimleriyle onları geleceğe hazırlayan, iş dünyasının realitelerini bu tarz etkinliklerle, öğrencilerine, okul yıllarında vermeye çalışan bir çaba ve gayret içerisindedir.” dedi.

Rektörümüz sözlerine şu şekilde devam etti: “Üniversite olarak şunun bilincindeyiz ki; bugün bu salonu dolduran öğrenci kardeşlerimiz, yarının CEO’ları, eğitmenleri, bürokratları, mühendisleri, işletmecileri, sağlıkçıları, girişimcileri olacaklar. Bu çerçevede Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, kendisi markalaşırken, mezunlarının kendi alanında marka olduğu bir nesil yetiştirme idealine sahiptir. Gerçekleştirdiğimiz bu kariyer günleri, almış olduğunuz teorik bilgilerin uygulamadaki karşılığını göstermesi açısından önemlidir. Kamu ve özel sektörün üst düzey yöneticilerinin verecek oldukları konferanslar, sizlerin yarınlarına ışık tutacak ve gelecekle ilgili durumunuzu netleştirecektir. Unutmayın ki, dünkü kararlarınız bugünkü konumuzu belirlemişse, bugünkü kararlarınız da yarınınızı etkileyecektir. Birkaç tavsiyem olacak; işlerinize heyecanla başlayın, heyecanınızı paylaşacak arkadaşlar ve ortaklar edinin, engellerden yılmayın, engel yoksa yolun hedefi de yoktur, küçük adımlarla büyük işlere yönelebilirsiniz, lütfen eski köye yeni adet getirin, durduk yerden icat çıkarın ve emeksiz hiçbir başarının gelmeyeceğini bilin.”

Açılış konuşmasının ardından kariyer zirvesinin ilk oturumuna geçildi. Oturumda sanayici ve işadamı Nafi GÜRAL tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Nafi GÜRAL, “Size tavsiyem; iş aramayın, kendi işinizi kurun. Kendi işinizi kurabilmeniz için bugünden kendinizi hazırlamanız lazım. En önemlisi kendinize güveneceksiniz.” dedi. Hayallerin en büyük zenginlik olduğunu ve hayaller olmazsa bir yere varmanın mümkün olmayacağını vurgulayan Nafi GÜRAL, “Hayal kurarken nereden geldiğinizi, nerede olduğunuzu ve gelecekteki hedeflerinizi belirlemeniz lazım. Hayallerinizin peşinden koşun. Bana zaman zaman başarının sırlarını soruyorlar. Başarı sır değil, başarının sır olduğunu kim söylüyor. Ne kadar pozitif düşünürseniz o kadar pozitif sonuçlar alırsınız.” şeklinde konuştu.

Nafi GÜRAL, Kariyer Zirvesi öncesi Rektörümüzü makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyulan memnuniyetin dile getirildiği ortamda, Rektörümüz konuğuna ilimizi ve üniversitemizi tanıtıcı hediyeler de verdi.

2 gün süren Kariyer zirvesinin diğer oturumlarında da ünlü markaların yöneticileri öğrencilerle buluştu.

• Spor Argem'de Yaza Hazırlık için Ücretsiz Pilates Kursu | 26.04.2024
  • Rektör Dalgar'ın Kurumsal Akreditasyon ile ilgili Açıklaması | 25.04.2024