Gölhisar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü ve Çanakkale Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

26.03.2015

Üniversitemiz Gölhisar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Akademik danışmanlığını Öğr. Gör. İhsan AŞIK’ ın yaptığı Sosyal Gelişim Topluluğu tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl dönümü ve Çanakkale Şehitleri anma programı düzenlendi.

Sunuculuğunu Simge ARSLAN ve Serkan IŞIK’ ın yaptığı program Okutman İlker AKDAĞ’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı. AKDAĞ konuşmasında zor şartlar altında emperyalist güçlere karşı kazanılan zaferin önemini dikkat çekerken Çanakkale Zaferinin Türk milleti için bir dönem noktası olduğunu vurguladı. Program Duygu Baş ve Bircan KORKMAZ’ ın Çanakkale temalı okudukları şiirlerle devam etti. Programın devamında tarih öğretmeni Bekir KANTÜRK Çanakkale Deniz Muhaberesinde yaşanan gerçek olayları anlattı. KANTÜRK’ ün anlatımı sırasında duygusal anlar yaşandı.

Son olarak sahneye Sosyal Gelişim Topluluğu Korosu çıkarak çeşitli türküler seslendirdi. Koro seslendirmiş olduğu türkülerde işitme engellileri unutmayarak İşaret Dilini de kullanarak büyük beğeni aldılar.

Programın kapanış konuşmasını Gölhisar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul Müdürü Yardımcısı Öğr. Gör. Nazife BAKIR gerçekleştirdi. BAKIR konuşmasında: “Çanakkale Zaferi bugün meydana gelmiş gibi hala canlıdır. Çanakkale Zaferi unutulmamıştır, kesinlikle unutulmayacaktır. Çünkü Çanakkale Zaferi anaların gözyaşı ve Mehmetçiğimizin canı ve kanıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimizi minnetle anıyor, hepsine Allah’ tan rahmet diliyorum.” İfadelerini kullandı. Program konuşmacılara çiçek takdimi, öğrencilere ise teşekkür belgesi verilerek sona erdi.