“Staj ve Uygulamalarda Kurumlararası Eşgüdüm” Konulu Çalıştay Düzenlendi

25.02.2015

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen  “Staj ve Uygulamalarda Kurumlararası Eşgüdüm”  konulu Çalıştay, Üniversitemiz Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat KUŞ, “Hızla büyüyen Türkiye’nin gelişim sürecine aynı hız ve motivasyonla ayak uyduran ilklerin, yeniliklerin üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak, ülkemizde geri dönüşü olmayan afetlerle mücadele yolunun henüz başlarındayken Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü gibi son derece hassas ve hayati bir bölümü eğitim-öğretime kazandırdığımız için mutlu ve gururluyuz.” şeklinde konuştu.

Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şükrü GÜLAY ise Yüksekokulu hakkında bazı istatistiki bilgiler verdi. Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünün ülkemizin yeni tanışmaya başladığı bir bölüm olduğunu belirten GÜLAY, bölümün amacının her türlü sağlık kuruluşu ile itfaiye teşkilatı bünyesinde “uzman” ve “yönetici” pozisyonlarında görev alabilecek, bu alanda uygulanan temel yöntemleri bilen ve uygulayabilen, aynı zamanda görev aldığı birim bünyesinde görevli mevcut elemanlara konunun gerektirdiği eğitimi verebilen, görev alacağı birimi sevk ve idare edebilme yetisine sahip uzman eleman yetiştirmek olduğunu belirtti. Prof. Dr. GÜLAY, Türkiye’nin, sahip olduğu tektonik, sismik, topografik ve iklimsel yapısı gereği doğal afetlerle sıklıkla yüz yüze kaldığını ve bu nedenle afetle mücadelenin ancak tüm unsurlar arsında eşgüdüm sağlanması ile gerçekleşeceği vurguladı.  Prof. Dr. GÜLAY ayrıca Sağlık Yüksekokulu olarak Burdur’un değerli kurumlarının eğitim-öğretim sürecinde kapılarını öğrencilere açmasından duyduğu memnuniyeti her platformda dile getirdiğini ve her zaman için bu süreçte sorunun değil, çözümün parçası olma nosyonunu sürdürmeye gayret göstereceklerinin altını çizdi.

İl Afet ve Acil Durum İl Müdürü Mehmet ORAL, AFAD olarak yaptıkları çalışmalar ve AFAD olarak hazırlanan projeler ile ilgili bilgiler verdi. İl Sağlık Müdürü Sırrı ŞENBAYRAM, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünün kendileri için can simidi olduğunu belirtirken, Burdur Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Serdar KORKMAZ ise güler yüzlü olmanın önemine vurgu yaparak ‘İşinizi çok iyi de yapsanız, hastalarınıza güleryüz göstermediğiniz takdirde bu çalışmalarınızın bir önemi olmuyor. Her zaman güleryüzlü olmak zorundasınız’ dedi. Halk Sağlığı Müdürü Sevinç Pehlivan SÜTLÜ de öğrencilere ‘Teşekkür ederim, Özür dilerim, Lütfen’ kelimelerinin hayat felsefesi olarak benimsenmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa SAATCI tarafından konuşmacılara Üniversitemiz anmalığı, çalıştay düzenleme komitesine de teşekkür belgeleri verildi.