Veteriner Fakültesi ve Burdur DSYB'nin Ortak Eğitim Projesi Devam Ediyor

19.01.2015

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi ve Burdur İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin yaklaşık 5 sene önce başlattığı eğitim toplantıları devam ediyor.

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Öğretim üyeleri ile Burdur İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) işbirliğiyle başlayan “Ortak Eğitim Projesi” ekonomisinin büyük bölümü tarıma ve hayvancılığa dayalı olan Burdur’da devam ediyor. Üreticilerden yoğun ilgi ve beğeni gören çalışmalar, üreticilerin sabah işleri yoğun olması dolayısıyla akşam saatlerinde yapılıyor. Seminerlerde üreticileri zarara uğratan yavru atma, döl tutmama ve kalıtsal hastalıklar anlatılıyor.

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Dekanı ve Viroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet KALE, Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesih KOCAMÜFTÜOĞLU ve Zootekni Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgecan KORKMAZ AĞAOĞLU tarafından; “Hayvanlarda Yavru Atma, Döl Tutmama ve Süt Sığırlarında Uterus Enfeksiyonları ve Holştayn Yetiştiriciliğini Tehdit Eden Kalıtsal Hastalıklar” konulu sunumlar yapılıyor. Ayrıca üreticilerin sorularına cevap veriliyor ve sorunlara çözümler sunuluyor.

Üreticilerin, Burdur DSYB aracılığıyla Veteriner Fakültesi ile iletişim sağlayabileceklerini; kendilerinin her türlü yardıma hazır olduklarını ve hayvanlarındaki sorunlara çözüm üretilebileceklerini vurgulayan Öğretim Üyelerimiz, yetiştiricilere yardımcı olmaktan gurur duyduklarını ifade ediyorlar.

Şu ana kadar Burdur’un birçok noktasında yapılmış olan eğitim çalışmalarının bir tanesi de 16 Ocak 2015 tarihinde Burdur’un Bucak ilçesinde gerçekleştirildi. Üreticiler, yapılan eğitim çalışmaları ile doğru bildikleri yanlış uygulamaları düzeltme fırsatı bulduklarını, daha fazla verim ve kar elde edebilmek için çabalayan Veteriner Fakültesi ve Yetiştiriciler Birliği gibi, kendilerine sahip çıkan kurumların olduğunu görmekten çok memnun olduklarını belirterek, diğer kurum ve kuruluşlara örnek olması temennilerini de belirttiler.

Burdur-Bucak İlçesi’nde yapılan eğitim çalışmasının ardından Burdur DSYB Başkanı Kamil ÖZCAN, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyelerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

• Rektör Dalgar'ın Kurumsal Akreditasyon ile ilgili Açıklaması | 25.04.2024