‘Uyuşturucuyla Mücadelede Tek Yol Spor’ Konulu Konferans Gerçekleştirildi

18.12.2014

Üniversitemiz Tarih, Bilim ve Ekonomi Topluluğu tarafından düzenlenen, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı Kaya Muzaffer ILICAK’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Uyuşturucuyla Mücadelede Tek Yol Spor’ konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa SAATCI, öğretim üyeleri, basın mensupları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan konferans Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı Kaya Muzaffer ILICAK’ın konuşmasıyla devam etti.  ILICAK konuşmasında Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonunun yürüttüğü çalışmalar ve düzenlediği etkinlikler hakkında bilgiler verdi. ILICAK ayrıca madde bağımlılığının ne olduğu, insanlar üzerindeki etkileri ve ülkemizde madde bağımlılığının geldiği son nokta hakkında bilgiler verirken, günümüzde madde bağımlılığı yaşının çocuk yaşlara kadar düştüğünü belirtti. ILICAK; Uyuşturucuya başlamada etkili olan faktörleri, narkotik maddeler olarak adlandırılan uyuşturucu maddelerin ve bu maddelerin insan vücuduna etkilerinin neler olduğunu vurgularken Uyuşturucuyla mücadelede etkin rol oynayan başarılı sporcularımızdan örnekler sundu.

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı Kaya Muzaffer ILICAK öğrencilerimizden bu son derece hassas konuya karşı duyarlı olmalarını isterken bu konuyla ilgili yeterli bilince sahip olmaları gerektiğini vurguladı.

Konferans kapanış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa SAATCI ise Üniversitemiz öğrencilerinin uyuşturucu bağımlılığı konusunda büyük bir bilince sahip olduğunu, bu gibi zararlı alışkanlıkları ellerinin tersiyle itmeyi bildiklerini, Mehmet Akif ERSOY adını taşıyan Üniversitemizin öğrencilerinin Mehmet Akif ERSOY’un görmek istediği ideal gençlik olan Asım’ın Gençliği niteliklerini taşıdığını bu nitelikler doğrultusunda hareket ettiğini ifade etti.

Konferans sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa SAATCI, Kaya Muzaffer ILICAK’a günün anısına Üniversitemiz anmalığını hediye etti.