.

1. Uluslararası Ticaret Kongresi Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Fatih METİN\'in Katılımlarıyla Başladı

24.10.2014

Birçok başarılı organizasyona imza atan Üniversitemiz, bir büyük organizasyon daha düzenleyerek adını duyurdu. Bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Ticaret Kongresi Üniversitemizde başladı. Kongreye katılmak için Üniversitemize gelen Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Fatih METİN program öncesi Rektör Prof. Dr. Mustafa SAATCI’yı makamında ziyaret etti.  Ziyarette Bakan Yardımcısı Sayın Fatih METİN Üniversitemiz onur defterini imzaladı. Rektör SAATCI konuğu Bakan Yardımcısı Fatih METİN’e Prestij Safahat eseri ile ilimiz ve Üniversitemizi tanıtıcı hediyeler verdi.

\r\n

Ardından program için Üniversitemiz Konferans Salonuna geçildi. Program öncesi Bakan Yardımcısı Sayın Fatih METİN ve Rektör SAATCI günün anısına hatıra panosuna imzalarını attılar. Düzenlenen kokteylin ardından 1. Uluslararası Ticaret Kongresi açılış programına geçildi. Programa Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Fatih METİN, Vali Hasan KÜRKLÜ, Belediye Başkan Vekili Burhan Cahit KARAKURT, Rektör Prof. Dr. Mustafa SAATCI ilimiz protokol üyeleri, akademik ve idari personel, kongre katılımcıları ile çeşitli üniversitelerden öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

\r\n

Kongre Düzenleme Komitesi Öğrenci Başkanı Süleyman AKTAŞ’ın konuşmasıyla başlayan kongrede AKTAŞ; Uluslararası ticaret bölümlerinin Ülkemiz ticareti açısından önemine değinirken böyle büyük bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen öğrenci arkadaşları olmak üzere herkese teşekkür etti.

\r\n

Kongre Akademik Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet SARITAŞ ise konuşmasından Ülkeleri kalkındıranların bilim adamları ve idealist girişimciler olduğunun altını çizdi. Yrd. Doç. Dr. SARITAŞ, bilim dünyasının geliştirdiği uygulamalar idealist girişimciler tarafından insanlığın hizmetine sunulmaktadır diye konuştu. SARITAŞ; Dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde bulunmamız ancak orta gelir tuzağından kurtulmamız ve yüksek gelire ulaşmamızla mümkündür. Orta gelirden yüksek gelire ulaşmanın yolu da şüphesiz orta sanayiden ileri sanayiye geçmekle mümkün olacaktır. Devletimizin mühendislik gücü, yönetim kabiliyeti, siyasi irade ve yurt dışı yapılanma konularında ileri teknolojiye geçiş noktasında hazır olduğumuz kanaatindeyim. Kongremiz ile 2023’e giden yolda Türkiye’yi taşıyacak olan gençlerimizle, idealist girişimciler ve bilim adamları buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz dedi.

\r\n

Rektör Prof. Dr. Mustafa SAATCI; Bugün Üniversitemiz öğrencileri tarafından hazırlanan 4. Büyük kongrenin heyecanını yaşadığını belirterek, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin şehrinde ve bölgesinde temas edebilecek olduğu bütün noktalara temas etmek için çalışan bir kurum haline geldiğini dile getirdi. Rektör SAATCI: “Yola çıkışta amiral gemimiz olan Eğitim Fakültesi ve Veteriner Fakültemizin yanına katmış olduğumuz bütün birimler, bütün fakülteler ile bir amacımız var bizim; yöreden çıkıp ülkeye ve dünyaya sesimizi duyurmak. Bunun içinde bir amacımız var. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi her şeyi olan, bütün fakültelere sahip olan bir üniversite olmayacak hiçbir zaman; fakat sahip olduklarıyla markalaşan, değer kazanan, sahip olduklarına değer katan bir üniversite olacak. Şu an bizden önce kurulan üniversiteler ile rekabet edeceğimiz bir boyuta geldiğimizi rahatlıkla söyleyebilirim. Yapmış olduğumuz çalışmalardan sonucunda Türkiye’nin en fazla girişimcilik sertifikası veren üniversitesi olduk. Üniversiteden mezun olan her öğrenci istediği takdirde girişimcilik belgesi ile mezun olabilecek” dedi.

\r\n

İlimiz Valisi Hasan KÜRKLÜ;  Burdur’un ticari potansiyeli ile ilgili bilgiler verip ilimiz ihracatının gün geçtikçe arttığını belirtirken ihracat rakamlarına değindi. Vali KÜRKLÜ Burdurun ihracatta bölgede bir lokomotif görevi görmeye başladığını vurguladı.

\r\n

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Fatih METİN ise; \"2023 hedefimiz Türkiye\'yi dünyada en kolay ve güvenli ticaretin yapıldığı ülke haline getirmek. Türkiye\'nin şu an gelinen noktada Avrupa Birliği ülkeleri arasında 6\'ncı, dünyada 16\'ncı büyük ekonomi haline geldi, gayrisafi milli hâsılada fert başına düşen milli gelirdeki rakamın 3 bin 400 dolarlardan, 10 bin 800 dolarlara yükseldi” dedi. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Fatih METİN; hız ve zamanın ticarette en önemli unsurlar arasında bulunduğunu belirterek bu kapsamda gümrük işlemlerindeki hızı en üst seviyeye çıkardıklarını söyledi.

\r\n

 Program sonunda organizasyonda emeği geçenlere plaketleri Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Fatih METİN ve Vali Hasan KÜRKLÜ tarafından verilirken, Rektör Prof. Dr. Mustafa SAATCI Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Fatih METİN’e günün anısına Üniversitemiz anmalığını ve Mehmet Akif Ersoy Portresini hediye etti. 

Görseller

DUYURULAR

  • Rektör Dalgar’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı | 22.04.2024
  • Mazeret Ara Sınavlarına Başvurular Hakkında Duyuru | 22.04.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Ramazan Bayramı Mesajı | 09.04.2024
  • Acı Kaybımız... | 01.04.2024
  • MAKÜ Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması | 29.03.2024
  • Acı Kaybımız.. | 25.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın 18 Mart Mesajı | 18.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Üniversitemizin Kuruluşunun 18. Yıldönümü Mesajı | 17.03.2024
  • Acı Kaybımız... | 16.02.2024
  • Güney Kariyer Fuarına Gidiyoruz! | 06.02.2024