Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Numan KURTULMUŞ Akademik Yılı Açılış Törenimizde

17.10.2014

Üniversitemiz 2014-2015 Akademik Yılı Açılışı ve ‘Üç Ülke Üç Düşünür’ konulu Sempozyumun açılış programı, Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Numan KURTULMUŞ ve eşinin katılımıyla gerçekleştirildi. Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Burdur Valisi Hasan KÜRKLÜ ve eşi, İlimiz Milletvekili Bayram ÖZÇELİK ve eşi, Belediye Başkan Vekili Haydar DÜDÜK,  Rektör Prof. Dr. Mustafa SAATCI ve eşi, ilimiz protokol üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

\r\n

Akademik Yılı Açılış Töreni öncesi usta ressam Şemsettin Ziya DAĞLI tarafından yapılan ebru tablolarından oluşan resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Ressam DAĞLI tarafından, Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Numan KURTULMUŞ ve beraberindeki katılımcılara tablolar hakkında ayrıntılı bilgi vermesinin ardından Akademik Yılı Açılış Töreni için konferans salonuna geçildi.

\r\n

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Akademik Yılı Açılış Töreni, Üniversitemiz tanıtım filminin izlenmesiyle devam etti. Ardından Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Gökhan ÇAĞIRGAN ve Sipsi sanatçısı Mehmet BEDEL tarafından müzik dinletisi ile Uzman Nurgül MIHLADIZ ÇAĞIRGAN yönetimindeki Üniversitemiz Halkoyunları ekibi tarafından hazırlanan gösteri sergilendi.

\r\n

Tören, açılış konuşmaları ile devam etti. Üniversitemiz Akademik Yılı Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa SAATCI; ‘’8. yılına adım atan Üniversitemiz, üzerine aldığı görevi hakkıyla yerine getirerek, rekabet alanını sürekli genişletmekte ve bu alanı kendisinden önce kurulan üniversitelerin mecralarına taşımaktadır. Öğrenci, öğretim elemanı, personel sayısındaki artış, her dönem yenisi açılan lisans, yüksek lisans ve doktora programlarıyla taçlanıp, proje, öğrenci projesi, bilimsel yayın, uluslararası konferans katılımıyla zirve yapınca, kıt kaynaklarımızla uygulamaya koyduğumuz, akademik performans ve yurt dışı destek programlarımızın değeri bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Amacımız çok büyümeden, sahip olduğumuz her eğitim birimimizi, kendi alanında tanınmış-akredite olmuş hale getirerek markalaşmaktır. Türk Yüksek Öğreniminin kaçınılmaz olarak karşılaşacağı kontenjan arzı ve öğrenci talebi dengelenmesinde ancak markalaşmış birimlere sahip üniversitelerin ayakta kalacağı bilinciyle çalışmalarımıza devam etmekteyiz.’’ dedi. Rektör SAATCI, 3 Ülke 3 Düşünür Mehmet Akif Ersoy, Muhammed İkbal, Bahtiyar Vahabzade Sempozyumuna da değinerek bu üç ilim insanının özellikleri ve ülkelerine kazandırdıkları değerler hakkında bilgiler verdi.

\r\n

İlimiz Valisi Hasan KÜRKLÜ ise ‘’3 Ülke 3 Düşünür Sempozyumu’nun konusunu oluşturan Mehmet Akif Ersoy, Muhammed İkbal, Bahtiyar Vahabzadenin ülkelerinde milli ruhun gelişmesi, anlaşılması ve aktarılmasında başrol oynamışlardır. Onlar şiirleri, yazıları, sohbetleri ve hayat tarzları ile ahlak, erdem, mücadele, umut gibi düşüncelerin insan hayatında nasıl yer alacağının açık örnekleridir’’ dedi ve yapılan Sempozyumun bu üç büyük düşünürün daha iyi anlaşılmasına katkı da bulunacağını belirtti.

\r\n

Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Numan KURTULMUŞ, Üniversitemizin Akademik Yılı Açılış Töreni ve \'Üç Ülke Üç Düşünür\' Konulu Sempozyumun açılış programında sembolik ilk ders kapsamındaki konuşmasında burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı. Sayın KURTULMUŞ’un konuşmasının ana temasını Küresel Medeniyetler Krizi oluşturdu. Sayın KURTULMUŞ, dünyada süren ve gelecekte dünyayı bekleyen sosyal ve siyasi krizlere değindi ve küresel ölçekli bir barışın sağlanması adına yapılması gerekenlere vurgu yaptı ve Sayın KURTULMUŞ tarihsel süreçte süregelen barış sürecinin ardından bozulan barışa ve ortaya çıkan krizlere vurgu yaptı.

\r\n

İlk dersin ardından Akademik Yılı Açılış Töreni Rektör Mustafa SAATCI’nın Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Numan KURTULMUŞ’a Üniversitemiz ve ilimizi tanıtıcı hediyeler takdim etmesinin ardından, İlahiyat Fakülte Binasının Temel Atma Töreni için İstiklal Yerleşkesindeki tören alanına geçildi.

İlahiyat Fakülte Binası Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

\r\n

Temel atma töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa SAATCI; “1,5 yıl önce başlayan İlahiyat Fakültesi işlevselliği bugün bu aşamaya geldi. Bu kısa sürede öğretim üyesi sayımızı tamamlayıp Fakültemize kurumsallık kazandırdık ve bu yıl itibariyle 120 öğrencimizle İlahiyat Fakültemiz eğitim-öğretime başladı. Bugün burada Fakülte Binamızın temel atma töreni için bir araya geldik” dedi. Fakülte binası hakkında bilgiler veren Rektör SAATCI Fakültenin 30.000 metrekare alana sahip, 6 kattan oluşan ve sosyal tesislere sahip gelişmiş bir yapı olacağını vurguladı.

\r\n

Törende konuşan Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Numan KURTULMUŞ MAKÜ’ nün kısa sürede hem eğitim alanında hem de fiziki yapılaşma alanında gösterdiği hızlı gelişimini takdir etti ve MAKÜ’ nün tercih edilme oranının gün geçtikçe arttığını belirtti.  Sayın KURTULMUŞ başta İlahiyat Fakülte binası ve Üniversite Camisi olmak üzere bu yapılaşmada emeği geçen herkese teşekkür ederek yeni fakültenin hayırlı olmasını diledi.

\r\n

Tören Avşar Han binasında yenilen öğle yemeği ile son buldu. Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Numan KURTULMUŞ burada Üniversitemiz onur defterini imzaladı.

\r\n

• Erasmus + Personel Hareketliliği Başvuruları 29.03.2024 tarihine kadar uzatılmıştır | 28.03.2024
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Alan Öğrencilerimizin Dikkatine | 27.03.2024
  • 2023 Proje Yılı Erasmus+ Konsorsiyum Projeleri Personel Hareketliliği ve Öğrenci Staj Hareketliliği | 27.03.2024